Påskeferie DIY med børnene

Hvad laver I i jeres påskeferie? Hvis I mangler en sød aktivitet, som selv de mindste kan være med på, har vi et bud her.

Inspirationen kommer i virkeligheden fra Mayas dagplejemor, der til hverdag laver alt muligt kreativt med børnene. En af ynligsaktiviteterne er at klippe og klistre.
Da jeg har fået at vide, hvor glad Maya er for det, var det naturligvis også det vi skulle, når hun allerede på andendagen alene hjemme med mig begyndte at klynke.

Men da vi ikke havde nogle skabeloner, fandt vi selv på nogle. Her ovenover er en godt gennemkrøllet version af en lille sky, som har fået klistret små lapper papir på. Dernæst har den fået tegnet øjne og mund. Derefter har vi indrammet værkerne i en gennemsigtig ramme, og selv det mest tilfældigt placerede, gennemkrøllede papir ser pludseligt ud som et værk.
Her er en gennemgang hvordan vi gjorde:

Valg af motiv

Keep it simple. Især hvis du sidder med børn, hvor tålmodigheden nogle gange ikke rækker en meter, og du har brug for at klippe noget til hurtigt for at komme i gang.
Med et simpelt motiv som den lille sky, kan du hurtigt selv klippe en form og tegne nogle søde øjne på. Og det uden at det kræver særlige evner. (Til dem, der har brug for lidt støtte til dette har jeg lavet en skabelon som kan downloades og printes hjemme – se nederst på siden)

Små lapper i forskellige former og farver

Tag nogle rester farvet papir og klip det til små firkanter i str ca 1×1 cm.
Det gør de i dagplejen, men Maya og jeg er gået skridtet videre og har varieret formerne til også at inkludere trekanter og romber.
Hvis i har en forkærlighed for nogle farver, så vælg dem! Og arbejd simpelt med kun få farver.
På den måde står jeres yndlingsfarver virkelig frem og i kan bagefter pynte med værket til stor glæde for alle.
Vores papir er bare fra Søstrene Grene, så intet fancy her.

Er børnene lidt større kan man øge sværhedsgraden til små cirkler i forskellige farver hullet ud igennem en hulmaskine.

Sky

Sammensæt jeres eget kunstværk

Maya og jeg havde gang i to skyer på samme tid. Mest fordi man helst ikke må røre det, hun har gang i!
Hun har dog klistret lapperne på begge skyer, og da mor syntes de var bedårende, skulle begge naturligvis i ramme.
Vi har brugt en gennemsigtig ramme, hvor man kan se igennem. Taada – er den ikke fin?

Tip: Udover at sætte de færdige skyer i rammen kom jeg også et par af de ubrugte papirlapper ind i mellem, for at gøre kompositionen lidt ekstra interessant.

Herunder kan i downloade en skabelon gratis der er lige til at printe – God fornøjelse, og vi håber på at i vil dele jeres kreationer enten på vores Facebook side eller Instagram til @prikogstreg – Rigtig god påskeferie til alle!

Påskeferie DIY sky

Download skabelon her:

Rammen der er brugt er fra Moebe

Følg os desuden på Facebook for at få flere nyheder, se spændende DIY’s samt deltage i et væld af konkurrencer og give-aways: https://www.facebook.com/prikogstreg

Indlægget er første gang publiceret i 2015, men er opdateret med ny print-fil i 2021