Hvordan skaber du nyt liv til børneværelset?

Hvordan skaber du nyt liv til børneværelset?

Vi hører, at indretning af børneværelset er et populært emne hos mange af vores følgere. Derfor vil vi dele lidt tips og tricks med jer i denne nye blogserie. 

Velkommen til!
Ewa,
Designer, indehaver og mor til to

Den tager udgangspunkt i de erfaringer jeg gør mig på mine egne børns værelser, når vi lige skal have det ekstra personlige frem. Men med tiden vil der også være plads til gæsteindlæg fra flere af jer derude, der også skulle sidde med noget, der kan inspirere.

ET SMUKT, GAMMELT VITRINESKAB TIL BØRNENES SKATTE

Et nyt, belyst vitrineskab kan koste det hvide ud af øjnene.

Men får man lige fundet det helt rette på marketplace, skal der ikke meget til for at få det stylet til at blive yndlingsmøblet på børneværelset.

Sådan gjorde jeg på Emilias værelse:

 • Find stedet på børneværeslet hvor møblet skal stå.
 • Søg på Marketplace, Den Blå Avis og lignende platforme. Det er bedst, hvis du har god tid til at vente på det helt rigtige dukker op.
 • Sørg for at have målt op på børneværeslet inden du køber noget.
 • Slutteligt fik jeg pyntet vitrinen med en fin LED lyskæde, som er strømbesparende.

NYT LIV TIL BØRNEVÆRELSET

Er børneværelset blevet lidt forældet i forhold til alderen på dit barn?

Så har jeg et godt tip til at få sparket lidt liv i børneværelset igen.

Sådan optimerede jeg Emilias værelse:

 • Nyt maling til væggen (Her er valgt i en neutral farve fra Lady Minerals, jeg synes gav en smuk struktur)
 • Ud med gamle IKEA hylder og ind med smukke naturlige træhylder i massiv eg.
 • Op med noget vægpynt, som wallstickers eller plakater i matchende farver – eller lidt aftryk fra tiden som baby.
 • Hæng noget hyggeligt lys op.

Skab et tema for børneværelset

Hvordan vælger man den helt rigtige farvetema for sit lille barn?

Svaret er: Der er ikke nogen rigtig eller forkert farvetema. Der er kun det du kan lide og som barnet finder interesse i senere hen.

Typisk ville det jo være dig selv som forældre, at bestemme hvordan dit barns værelse skal se ud. I hvert fald indtil de selv begynder at komme med meninger eller ønsker.

Nu til dags er det meget moderne at have neutrale farver på børneværelset. Det ser stilrent ud og minimalistisk. Det bliver dog anbefalet, at have nogle mere prangende farver på børneværelset, da det er med til at stimulere barnet.

Men måske du foretrækker pangfarverne gennem bøger og andre materialer, der nemmere kan gemmes lidt væk, så væreslet stadig fremstår roligt at sove i – Så kan du også vælge pastel- eller naturfarver til værelsesindretningen.

Det skal være flot, men praktisk

Hvis man går op i at børnenes værelser gerne må se flot indrettet ud, men samtidig være praktisk – specielt efter fødslen og de første år af barnets liv, så har jeg nogle gode tips dertil:

 • Køb/find store skabe eller kommoder, som enten er blevet renoveret eller nye, men som har store rummelige skuffer og plads i sig.
 • Hæng noget op eller pynt væggene og sengen med noget baby eller barn kan kigge på. Dette skaber læring og udvikling for barnet.
 • Skab plads til leg.. Læg et godt og skridsikkert gulv, eller anskaf et flot blødt tæppe, som er rart for barnet.
 • Gør det personligt. Forældre vil typisk gerne have, at deres børn føler, at det er deres eget lille sted, hvor de kan være, fordybe sig og finde ro.
Vælg fødselsplakat her >

Wallstickers er det nye

Hvem kan ikke lide nem og flot vægpynt?

Wallstickers er noget som i de seneste år, er blevet utrolig populært indenfor børneuniverset og indretning af børneværelset.

Wallstickers er super nemme på/af væggen og de ødelægger ikke vægmalingen eller væggen i sig selv. De kan også flyttes rundt på, hvis man ombestemmer sig med placeringen, uden at de ikke klistrer mere.

De giver et andet liv til børneværelset og gør at det ser lidt mere “lifestyle” agtig ud. Nogle ville endda kalde det 3D effekt af rummet.

Find vores wallstickers her>

Birketræ Wallsticker PRIK og STREG

Find inspiration her til børneværelset

Følg os på Instagram