Verdens bedste æbletærte

Aebletaerte_ubagt
Haverne bugner lige nu med massevis af æbler. Og har man ikke have, findes de gode, danske solmodne sorter også i butikkerne lige nu.
Da vi flyttede i hus blev vi samtidig velsignet med et ananas-æbletræ – de helt søde, lyserøde æbler.
Sommetider bager jeg også en kage ud af alle de æbler. Og til de, som mangler inspiration, kommer her en super nem opskrift på hvad jeg vil betegne som verdens bedste æblekage.
Har du selv massevis af æbler, så er denne opskrift rigtig god da den ikke tager lang tid, og giver derfor rig mulighed for at man helt impulsivt kan tage en kage med på arbejde en gang imellem.

Ingredienser:
– 2 æg
– 180g sukker
– 100g smeltet smør
– 120g hvedemel
– 1 tsk vanillesukker
– 5-7 makroner
– 4-6 mellemstore æbler
– 50g hakkede mandler
– Kanel / Kanelsukker

Fremgangsmåde:
– Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse i en stor skål.
– Tilsæt det smeltede smør, og pisk mel, vanillesukker og en smule kanel i. Når dejen bliver rørt sammen er den temmelig flydende stadigvæk – det er meningen.
– Rør ca halvdelen af de hakkede mandler i dejen.
– Drys en smurt tærteform med knuste makroner og hæld dejen i.
– Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Anret dem i tærten som på billedet. Til denne tærte er der brugt 6 æbler, og skiverne er derfor sat meget tæt. Det giver efter min mening den mest lækre og fyldige frugtkage. På billedet vises den ubagte kage.
– Drys til sidst med de resterende mandler og drys en smule kanelsukker over.
– Bages ved 180 grader (varmluft) i 25-30 minutter. Min ovn varmer mere end gennemsnittet og har derfor kun brug for 25 min.

Sæt kagen til afkøling og server derefter med creme fraiche – velbekomme!