Bye, Bye, Barsel!

 

Jeg er ved vejs ende ved min barsel. Da jeg havde sidste dag på jobbet inden jeg gik fra med stor mave sagde alle, der havde prøvet det før, at jeg skulle huske at nyde det, for det ville simpelthen gå så hurtigt.
Jeg tænkte ved mig selv ‘Det er jo næsten et helt ÅR! Hvordan kan dét lige gå hurtigt…’

Men mens jeg sidder og har et sjældent gensyn med bloggen tænker jeg på, hvor tiden mellem formiddags- og middagslurene blev af.
Og på det sidste har jeg været helt ærgerlig ved mig selv, at jeg ikke nåede alt det, jeg skulle.

Men hvad var så det?
Jo – vi skulle jo have været i svømmehallen en gang om ugen.
I stedet er det blevet til hvad der kan tælles på én hånd, og det ærgrer mig virkelig.
Desuden ville jeg have set mere til mine skønne veninder, hvor i blandt der er en god del, der har småbørn, som Maya ville kunne hygge sig med mens vi sludrede over en kaffe.
Udover dette lovede jeg mig selv hver morgen at jeg ville tage formiddagsluren i sengen sammen med hende. De gange vi har fået det gjort, har været den dejligste oplevelse; sove i ske med hende og vågne op til hendes glade pludren efter en god lur, men igen ALT for få gange er det blevet til.

Og så ville jeg jo have lavet en Barnets Bog til hende. Dét skulle man da tro man kunne nå på et års barsel, ikke?
ÉN side er, hvad det er blevet til! Een enkelt færdigkøbt side fra Panduro, hvor hendes navn og fødselsdagsdato står på, og er sat ind i den dertilhørende gabende tomme bog.
Resten af alle hendes udvikling, oplevelser og andre vigtige hændelser er noteret på post-its.. i hvert fald det meste af det…
Tiden er simpelthen løbet fra mig.
Bare tanken om det de sidste par dage har gjort mig helt ked af det. For hvilken mor prioriterer ikke den slags?
..Og var der i øvrigt ikke også noget med, at træningen skulle prioriteres, så de sidste graviditetskilo blev smidt?

Men efter at have reflekteret over tingene, har jeg sluttet fred med, at jeg valgte at få en hobbyvirksomhed op at køre under min barsel, frem for at bruge tiden på at bage spelt boller og kigge på Facebook.
Fordi jeg har aldrig gjort noget lignende før.
Jeg har selv bygget det op, jeg har i dag, og har sat mig ind i alt fra opbygning af webshop til revision fra bunden. Og selv på morgener, hvor jeg kun havde fået 4 timers søvn grundet Mayas natteroderi kunne jeg vågne helt frisk op, fordi jeg lige havde fået en ny idé til en plakat, som jeg ikke kunne vente med at realisere.
Og at jeg på få måneder har bygget verdens bedste kundebase op er i det hele taget noget, jeg er pavestolt over.
Alle de dejlige tilbagemeldinger og rosende ord, der ugentligt tikker ind på mailen efter at plakaterne er kommet op at hænge på børneværelserne er noget, der bare har givet mig en helt ufattelig energi.
Og dén glæde og energi er noget, jeg forestiller mig at Maya kan mærke, og hvis man nu skal veje tingene op mod hinanden så håber jeg på, at det, at have en super-glad mor betyder mindst lige så meget, som at komme i svømmehallen hver uge.

Og Barnets Bog? Den forbliver på post-its, og når tiden er inde, så bliver det Mayas og mit hyggelige DIY projekt.
Men træningen? Dét skal prioriteres, og i aften ryger løbeskoene altså på!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.